Äta bör man…

Har lagat och ätit en hel del god mat det senaste. Här är lite bilder och recept av några godbitar. Snart kommer ett inlägg om brunchen jag, Kajsa, Frida och Amanda hade i söndags!

Tallrik med massa frukt – banan, kiwi, blodgrape och blodapelsin. // Valnötter, pumpafrön & gojibär. // Keso/kesella med blodapelsin, kokos & mandel.

Ett efter-tränings-kvällsmål, bananpannkaka toppad med kesella, hallon och kokos.

Mixa en banan med 1–2 ägg och stek. Servera med hallon och kesellablanding.

Färsbiffar med svampsås, stekt squash, broccoli & tomat- och mozzarellasallad. // Stekt kyckling och körsbärstomat, broccoli, melon/feta/rödlökssallad.

Caesarsallad.

Caesarsallad
Dressing:
1/2 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
ca 3/4 dl neutral olja
1 krm salt
Sallad:
kött från kycklingklubba
romansallad
knaperstekt bacon
hyvlad parmesanost
brödkrutonger eller vitlöksbröd
Så här gör du:
Dressing: Mixa vitlöksklyfta, sardellfiléer, äggula, riven parmesanost och färskpressad citronjuice med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt.
Sallad: Blanda dressingen med kött från en kycklingklubba och romansallad i bitar. Toppa med knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost.
Strö över brödkrutonger eller servera salladen med vitlöksbröd.

Recept från ICA.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *