Mjukt bröd, knäckebröd och chokladbollar…

…fast nyttigt!
Här är några av mina favoritrecept just nu! Dadelbollarna smakar som chokladbollar med en lite mandelmassetouch och brödet är saftigt och nästan lite sött. För att inte tala om knäcket som smaka tortillachips! Brödet är från Ida Wargs blogg. Och de andra recepten har jag fått från min kollega Emmely.

Dadelbollar
2,5 dl mandlar
2,5 dl urkärnade dadlar
2,5 dl kokosflingor
1,25 dl proteinpulver
1,25 dl kakao
kanel
honung
vatten & kaffe

Mixa ihop alla torra ingredienser och tillsätt så mycket
vätska att du kan rulla bollar av smeten. Rulla bollarna i kokos.

Wargens nyttiga bröd
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
lite salt
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torr ingredienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och håll i smeten. Toppa med lite pumpafrön. In i ugnen i 45-60 minuter. Sänk värmen/lägg folie på mot slutet så blir inte ytan så bränd.

Havshotellets knäckebitar
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl pumpafrö
0,5 dl linfrö
2 dl majsmjöl
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten

Blanda de översta ingridienserna med olivolja och sedan med kokande vatten.
Sätt ugnen på 150°c. Lägg gröten på ett bakplåtspapper på en plåt och platta ut gröten (med hjälp av ett bakplåtspapper ovanpå) Platta gröten mycket tunt och sporra ev. ut bitar innan det gräddas.
Ta bort det översta pappret och grädda i 1 tim på 150°c.

2 thoughts on “Mjukt bröd, knäckebröd och chokladbollar…

  1. Pingback: Underbara helg! | Veronicas portfolio

  2. Pingback: Brunch med ladies | Veronicas portfolio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *