Come lets pray for the weekend, del 1

Förra helgen var underbar. På fredagen gjorde jag, Martin och Oscar pizza.

Gjorde en grym dinkeldeg och fyllde med:

  1. Tomatsås, ost, chorizo, champinjoner & rödlök
  2. Tomatsås, ost, parmaskinka, ruccola, pesto, cocktailtomater
  3. Tomatsås, ost, chevrè, honung, valnötter

Pizzadeg med dinkel
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten (37°)
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
6–7 dl dinkelmjöl

Finfördela jästen i en bunke.Häll i vatten och rör ut jästen.
Tillsätt salt och olja och större mängden dinkelmjöl. Arbeta till smidig pizzadeg som släpper från bunkens väggar. Låt pizzadegen jäsa i minst 1 timme. Täck bunken med plastfilm så får du en saftigare pizzadeg.
Förbered pålägg. Sätt ugnen på 225 grader. Gärna undervärme. Sätt in långpannan eller stekpannor som du ska baka pizzan i. Ta upp degen på bakbord, knåda ihop den och kavla ut degen så att den passar en långpanna eller flera små portionspizzor i ex. stekpannor. Smörj eller pensla långpannan eller stekpannorna med olivolja eller solrosolja.
Lägg i eller tryck ut pizzadegen. Bred ut och fördela tomatsås i botten, sedan riven ost sedan övriga pålägg.Baka i ca 15 minuter till osten smält, pizzan fått fin färg och botten är knaprig.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *