Äpplekaka

Fick ett fantastiskt recept på en äpplekaka av en kollega, här kommer receptet.

Äpplekaka
Du behöver:
3–4 stora äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
0,5 msk vaniljsocker
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Gör såhär:
Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg äpplena i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker. Låt  äpplena marineras ett tag. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på eftermiddagen.
Vispa smöret med strösockret så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret. Häll tillsist i mjölken, rör – vispa inte. Häll smeten i en 25 cm/diameter stor springform som du klätt med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå och häll även över vätskan från äpplena. Grädda i 175 grader i 40–50 minuter.
Toppa med florsockerglasyr och pärsocker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *