New York Blueberry Cheesecake & Oreo Mud Cake DeLuxe

Stina hade ju bakat helt ljuvliga kakor till kräftskivan, och jag var inte sen med att få recepten. Jag har inte hunnit testa dem, men här kommer de:

Oreo Mud Cake DeLuxe

Du behöver:
150 gram smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 paket oreokakor

Fyllning och topping
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram smör
1 dl grädde
1 paket Oreokakor Mini
1 påse Marshmallows Mini
1 dl Ohoy chokladsås

Gör såhär:
Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.

Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.

 

New York Blueberry Cheesecake

Du behöver:
Kexbotten
300 gram digestivekex
150 gram smör

Cheescakesmet
600 gram Philadelphiaost
2.5 dl kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
1.5 dl färska blåbär eller frysta

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 min och låt svalna.

Vispa philidelphiaost och kesella krämigt i en skål. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär.

Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 min.Täck med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i ugnen i cirka 30 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *