Kladdkaka med Polly och färskostswirl

Här kommer ännu ett underbart recept. Så gott med den fräscha färskosten och det knäckiga som Pollyn bidrar med. Rekommenderas starkt! Receptet är från Arla.

Det här behöver du:

150 g Arla® Svenskt Smör
150 g mörk choklad 70%
100 g rostade salta cashewnötter
3 ägg
2 dl Arla Köket® färskost naturell
2 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl
100 g segt chokladgodis, t ex Polly

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Visp ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *