Hur håller en sig motiverad att träna?

Större delen av mitt liv har jag idrottat i lag, fotboll och innebandy. Att syssla med lagsport innebär ett egenansvar att hålla sig i form för att kunna leverera och inte låta lagkamraterna drabbas för att du inte orkat göra din fysträning. Det innebär också gemensamma träningar där det gäller att alla dyker upp för att träningen ska bli värdefull för alla.

För snart två år sedan slutade jag att spela innebandy efter en ca 16 år lång “karriär”. Min största utmaning blev att motivera mig att träna på egen hand och att hitta en anledning till att träna över huvudtaget.

2013 sprang jag mitt första Göteborgsvarv och blev biten, rejält. Under perioden då jag både spelade innebandy och satsade på bättre tider på varvet såg jag innebandyn som ett hinder för mig att hinna träna alla löppass jag ville. Men när jag för två år sen fick en massa tid över så blev det lättare att få in löpträning och satsa på bättre tider på Göteborgsvarvet.

Det ska dock tilläggas att min innebandy gjorde mig mycket snabbare och bättre i backar, det måste jag nu istället träna extra på.

Att förbättra min löpning och mina tider på Göteborgsvarvet har bivit min morot. Men att jag alltid är sugen och peppad på att ge mig ut att springa är ensanning med modifikation. Jag dras lätt med i mörker- och mystiden och när det är mycket på jobbet eller privat är det lätt att lägga sig i soffan istället.

Men nu börjar det ljusna och löparsuget ökar!

Skärmavbild 2017-01-26 kl. 21.53.17

Min träningmotivation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *